חוקרים הכינו המבורגר שהונדס במעבדה. המחיר 250 אלף ליש"ט, המממן: סרגיי ברין מגוגל

יוצר הבשר המלאכותי, מרק פוסט מאוניברסיטת מאסטריט בהולנד אמר כי הוא חש בטוח באשר לבטיחותו של המזון המלאכותי והוא מוכן להאכיל בו את ילדיו. נכון לעכשיו, ההמבורגר שפיתח פוסט רזה, אך הוא פועל לפתח רקמת שומן.

היום צולים בשר אמיתי, מחר - בשר שגודל במעבדה. צילום: shutterstock
היום צולים בשר אמיתי, מחר – בשר שגודל במעבדה. צילום: shutterstock

ההמבורגר הראשון שגודל במעבדה – אב טיפוס שנבנה להוכחת יכולת לאחר חמש שנות מחקר, בושל ונאכל אמש במסיבת עיתונאים בסגנון תוכניות בישול שהתקיימה בלונדון.

האני ריצלר, מהנדסת מזון, והסופר ג'וש שונוולד (הטעם של מחר), היו הראשונים שטעמו מההמבורגר, אך לא נפלו מהכסא בשל טעמו. המרקם היה "פריך וחם" אך לא היה לו טעם וריח עזים של בשר, יותר כמו עוגה" אמרה ריצלר.

יוצר הבשר המלאכותי, מרק פוסט מאוניברסיטת מאסטריט בהולנד אמר כי הוא חש בטוח באשר לבטיחותו של המזון המלאכותי והוא מוכן להאכיל בו את ילדיו.

כדי לפתח את ההמבורגר, השתמשו המדענים במעבדתו של פוסט בתאי שריר שנלקחו מפרה חיה. הם הזינו את התאים באנויביוטיקה וסרום של עובר שור. הם גרמו לתאים להתחלק וליצור רקמת סיבי שריר – כ-20 אלף סיבים הורכבו ביחד כדי ליצור את ההמבוגר. נכון לעכשיו יוצרו רק מעט מאוד המבורגרים והחוקרים נדרשים עדיין להעריך את הערך התזונתי של המאכל. נכון לעכשיו, ההמבורגר שפיתח פוסט רזה, אך הוא פועל לפתח רקמת שומן.

הצוות מבקש באמצעות הפיתוח להפחית את ההשפעה שיש לייצור הבשר על האדם. הם מתארים עתיד שבו בשר סינתטי שייוצר במעבדה יסייע לקיימות משום שיצרוך הרבה פחות מים, קרקע ואנרגיה ויפלוט פחות דו תחמוצת הפחמן ומתאן. הם מעריכים כי בשר שיגודל במעבדה יהיה זמין מסחרית בתוך 10-20 שנים.

אתמול נחשף כי עיקר המימון הגיע מתורמים פילנטרופים ולא מממשלות או התעשיה. סרגיי ברין, מייסד שותף של גוגל, מימן את המחקר ואת מסיבת העיתונאים שכללה מצגת משוכללת של הטכניקות המעבדתיות ואת הרציונל שמאחורי הפרויקט.

שיתוף ב print
שיתוף ב email
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב twitter
שיתוף ב facebook

5 תגובות

  1. סרום של עובר שור? ממליצה להגיה ולחשוב לפני שכותבים תרגום מילולי:
    fetal calf serum/fetal bovine serum הוא סרום מעובר של בקר ואם כבר אז פרה, בטח לא שור כי שוורים לא מחזיקים עוברים בבטן.

  2. יכול להיות יתרון ליצור בשר מעבדתי בחלל.כי הייה פרצדורה מסובכת לגדל בהמות בחלל.

  3. לפי הבנתי יש להזין את תאי הבקר בסרום(מוצר דם).כך שמאספקט הכלכלי זה מוזר .הבשר כיום נגיש כי הוא ממקור "צמחי".מהבחינה הביולוגית בקר הבית הוא מין כה נפוץ רק מישום היותו מקור לבשר,הפסקת שימוש בבשרו תביא להכחדתו.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

דילוג לתוכן