הצוות ה-37 ינחת רק ביום ראשון, הצוות ה-39 כבר הגיע ביום חמישי. היום גם צפויה הליכת חלל של שני קוסמונאוטים רוסים אל מחוץ לתחנה, שגם יציתו (ויכבו) את הלפיד האולימפי
צפוף בימים אלה בתחנת החלל הבינלאומית. למשך מספר ימים שהו בה תשעה אסטרונאוטים. גודל טיפוסי של צוות בתחנה נע בין שלושה לשישה אנשים. כיצד הם עובדים וישנים?
“אחד הדברים שהיינו צריכים לעשות הוא להכין להם מקום” אמר האסטרונאוט האיטלקי לוקה פרמיטאנו המייצג את סוכנות החלל האירופית במסיבת עיתונאים אתמול (8 בנובמבר) מהתחנה, שבין העיתונאים שהשתתפו בה היה גם נציג של יוניברס טודיי. פרמיטאנו הסביר את התהליכםי המרחשים כאשר האסטרונאוטים העבירו חללי סויוז ממעגן אחד לשני כמה ימים לפני שהצוות ה-38/39 הגיע לתחנה ביום חמישי. הדבר איפשר ליותר משלושה אנשים להגיע.
“היינו גם צריכים להתאים את הליכי החירום. כל אימוני החילוץ התמקדו בצוות של שישה. היינו צריכים לפתח הליכים למקרה שמשהו ישתבש.” באשר לשינה הוחלט שששת האנשים שכבר היו על התחנה, כבכירים ישנו במגורי הצוות. האסטרונאוטים החדשים קיבלו סידורי לינה זמניים ברכיבים אחרים של התחנה עד שהמספר יצטמצם שוב ביום ראשון עם נחיתת השלישיה הותיקה ביותר.
האם בטווח הארוך ניתן יהיה לתחזק צוות של יותר משישה אנשים, האם ניתן יהיה לקיים עבודה מדעית?
“מעבר לצוות של תשעה אנשים הוא בר ביצוע ורק ישפר את העבודה המדעית” אמרה האסטרונאוטית של נאס”א קארן נייברג. השותפים בתחנה חוו צוותים גדולים בעבר. (בתקופת המעבורות. א.ב.) בעת הבניה כלל צוות התחנה שלושה אנשים בלבד, והגידול לשישה היה קפיצה גדולה. מקור אחד לדאגה היא מערכת הבקרה הסביבתית – זו שמטפלת בדו תחמוצת הפחמן וכן בקצב צריכת האספקה” הוסיפה.
פרמיטאנו, נייברג והקוסמונאוט הרוסי פיודור יורצ’יכין מתכוננים לשוב לכדור הארץ ביום ראשון. בשבת צפויים שניים מהקוסמונאוטים הרוסים אולג קוטוב וסרגי ריאז’ינסקי הליכת חלל, החל מהשעה 16:30 שעון ישראל.
כחלק מההכנות לאולימפיאדת החורף בסוצ’י 2014, הועלה לתחנה גם הלפיד האולימפי. השניים יציתו אותו אך יכבו אותו לפני שיצאו החוצה לתחזוקת החללית. בין היתר הם מתכוונים לבנות מתקן בצידו החיצוני של רכיב זווזדה בתחנה לקראת התקנת מצלמה ברזולוציה גבוהה בדצמבר ולמקם מחדש מאחזי רגליים להליכות חלל עתידיות, וכן לסיים הפעלתה של אריזת ניסויים.
2 תגובות
תשעה אסטרונאוטים זה באמת מסבך את העניינים
רק תחשבו לקחת הזמנה איך כל אחד רוצה את הקפה שלו.
אחד נטול, אחד עם סוכר, אחד בלי, אחד שחור… בעיה רצינית.